Ateii din Moldova

 Sunt cei ce luptă cu minciuna religioasă

  

Directoarea Liceului “V.Alecsandri” cu mentalitate de Evul Mediu


Am ajuns foarte întâmplător la Aniversarea a 25-a a Liceului “V.Alecsandri”. Am avut senzația că nu era aniversare, ci slujbă bisericească. Directoarea acestei instituții, Daniela Vacarciuc, după fiecare frază repeta: “Să ne rugăm lui Dumnezeu”, “cu rugăciuni”, “bunul Dumnezeu”… de parcă le citea din programul școlar…
În sală e invitat un preot, care trebuia să oficieze ceva, dar care n-a avut răbdarea să stea până la sfârșit.
A ieșit vice ministrul învățamântului, care a vorbit de perioada: “De la Hristos încoace”…
Apoi pe scenă a venit Primarul D.Chirtoacă, care n-are “nici în clin, nici în mânecă” că programul de învățământ trebue sa fie laic. Cred că și el e destul de credincios, dacă autorizează construcții de biserici pe teritoriul unor școli și participă la distribuirea Focului Haric, de Paști ..ș.a.
A urcat fostul absolvent Valeriu Munteanu, parlamentar din partea PL(C) Partidul Liberal Creștin. Așa îl numesc unii ateii, după ce Ghimpu la Colonița a instalat o cruce cât o casă de 5 etaje. Munteanu, cel ce a venit cu proiectul de lege de a instala o cruce în Parlament ? El să știe că programul școlar trebuie să fie unul bazat pe teoriile științifice ?
Printre cei ce au felicitat liceul a fost și scriitorul Iulian Filip. A vorbit și el de o cruce în fața liceului 🙂 … printre altele
După câteva cântece și dansuri au pornit iarași felicitările. Pe scenă a urcat Virgil Mândâcanu. Pe el, “academicianul, profesor universitar”, îl cunosc de la PNL. Eram sigur că va vorbi despre Zeu și religie, dar a făcut atât de frumos, vorbind mai întâi de Unire și combinând-o cu cele sfinte, că nimeni nu s-ar fi abținut de la aplauze. El a dăruit liceul o enciclopedie !
“Enciclopedia Ortodoxă”… iopt !
După el a urcat pe scenă Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi. La început credeam că-i cu altă gândire, din altă dimensiune, dar când a început cu: “Am venit sa mă rog pentru voi….” mi-am dat seama că și El e departe de a promova învățământul laic. Nici vorbă ca să fie ateu, că e bun prieten cu vecinii, preoții de la biserica “Teodora de la Sihla”
Dar cireașa de pe tort a fost finalul. Cu ce ocazie a spus directoarea rugăciunea Tatăl Nostru, cine-mi spune ? Și l-a rugăciune s-au ridicat toți, Ministerul Educației, Reprezentanții de la primărie, de la parlament, de la Departamentul de educație …

Stmați profesori, colegi de breaslă, lăsați îndoctrinarea asta a Evului Mediu, învățați copiii să facă lucruri utile, și explicați-le teoriile științifice, pe care le cere programul școlar.
Dă alfel am să scriu plângere ministrului Corina Fusu 🙂 LOL !

Dar dacă serios: Aștept cu nerăbdare să vină la conducere o nouă generație de tineri, care ar pune la “respect” pe toți profesorii de biologie, fizică, chimie, … care vorbesc de povești cu zei.
Numai că această generație se va face prea mult așteptată, căci ei sunt absolvenții acestor licee.

Facebook Comments
Updated: October 11, 2016 — 1:09 pm
Ateii din Moldova © 2020